Ondermijningsradar

De site Digitale Overheid (rijksoverheid) meldt dat een project van de politie en een aantal grote gemeenten, dat tot doel heeft door middel van big data c.a. criminaliteit op te sporen, subsidie heeft gehad. Onderstaand de aankondiging van het project:

Zicht op ondermijning: Ondermijningsradar
Slim (her)gebruik van data: meer inzicht verkrijgen in de aard, omvang en patronen van ondermijnende criminaliteit door analyse van grote hoeveelheden data van verschillende overheidsorganisaties. Dit project heeft als bijvangst dat het leidt tot best practices voor datadeling binnen de overheid.

Deelnemende organisaties
Gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg (namens de B5 gemeenten), Groningen, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (regie), Ministerie van Justitie en Veiligheid, Belastingdienst, Politie, OM en het CBS.

 

Nu de bijvangst van de digitale opsporing eveneens kan zijn dat er nieuwe vormen van discriminatie en uitsluiting kunnen ontstaan, is er alle reden dit project met aandacht te volgen.

De pagina over het innovatiebudget:

Toekenning Innovatiebudget 2019

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce, Strafrecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s