Hendrik Gommer | De wetgeving tegen witwassen tast onze privacy en onze vrijheden aan

In de Panama Paper-krant Trouw verscheen de opinie De wetgeving tegen witwassen tast onze privacy en onze vrijheden aan (5 oktober 2019). Hendrik Gommer signaleert daarin de uitwassen van de private misdaadbestrijding (‘monitoring’ op grond van de Wwft).  Terecht schrijft hij

De regelgeving om witwassen en terrorisme te bestrijden, maakt zelfs de braafste burger een potentiële verdachte

Hij signaleert de angst van Wwft-plichtigen zoals banken en notarissen voor draconische boetes met als gevolg dat de meest vreemde vragen worden gesteld. Ik beveel dit artikel in ieders aandacht aan, want ik deel zijn opvatting dat de Wwft een griezelige wet is.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s