Terrorismefinanciering bestaat nog steeds niet | DNB onderzoek Vivat

Terrorismefinanciering bestaat niet. Dat valt te lezen in het artikel dat op de NOS site verscheen over een verzekeraar die onvoldoende op terrorisme zou screenen.
Er wordt in het artikel gezegd dat verzekeringen misbruikt kunnen worden om terrorisme te financieren en vervolgens wordt verteld dat verzekeraars kunnen worden opgelicht door een ongeluk in scene te zetten en de uitkering op te strijken. Zucht. Dat is zo oud als de wereld en dat is gewoon oplichting van de verzekeraar.

Terroristen financieren hun activiteiten met legale en illegale activiteiten. Dat is de reden waarom terrorismefinanciering niet door financiële instellingen opgespoord kan worden zonder lijstjes met namen van vermoedelijke terroristen afkomstig van de opsporing (zoals in het recente project van de banken).

Als de verzekeraars op zoek moeten naar een speld in een hooiberg, zal dat naar verwachting er toe leiden dat zij terughoudender zullen worden in het accepteren van klanten in categorieën waarvan zij vrezen dat de opsporingsactiviteiten te duur worden. Kortom, dienstweigering, waar ik al meerdere keren over schreef, onder meer gisteren.

NB Het FD artikel (betaalmuur) staat hier.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., Strafrecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s