Huizink over de accountant en verwachtingskloof

Accountants buitelen onder leiding van Marcel Pheiffer over elkaar heen als het gaat om de criminaliteitsopsporende taak van de accountant.

Nu heeft  juridisch hoogleraar J.B. Huizink in Tijdschrift voor Jaarrekeningenrecht ook een duit in het zakje gedaan. Hij merkt in zijn artikel in de editie van november 2018 van het tijdschrift fijntjes op over de taak van de controlerend accountant: “Tot die wettelijke taak behoort in elk geval niet het opsporen en ontdekken van frauduleus handelen binnen de gecontroleerde onderneming“.

Huizink vindt dat accountants de verwachtingskloof moeten verkleinen en besluit met: “Accountants, leg luid en duidelijk uit waartoe jullie op aarde zijn!

Dit artikel verscheen eerder op het ondernemingsrechtweblog.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Jaarverslaggeving, Rechtspersonenrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s