Bestuursrechtelijke aansprakelijkheid van feitelijk leidinggevenden | preadviezen Jonge VAR, “Samen werken is samen de klos?”

Het is hoog tijd dat ondernemingsrechtjuristen en accountants hun blinde vlek voor het bestuursrecht kwijt gaan raken, zeker als het gaat om aansprakelijkheid van leidinggevenden.

Dat gaat lukken, als zij kennis nemen van de preadviezen die uitgebracht zijn voor de Jonge VAR ( VAR Vereniging voor bestuursrecht) onder de noemer “Samen werken is samen de klos?“. Op 9 november a.s. wordt vergaderd over de preadviezen, zie de aankondiging.

Mooi is dat de preadviezen online staan:

Inmiddels heb ik een deel van het eerste preadvies doorgelezen: het is een goede introductie van het bestuursrechtelijke sanctierecht (‘bestuursstrafrecht’) en de relatie met het ‘echte’ strafrecht. Een aanrader voor iedereen die wil weten hoe het er voor staat.

 

Dit bericht verscheen ook op het ondernemingsrechtweblog.


Aanvulling 11 december 2018
Op verzoek van de heer Bleeker heb ik een gecorrigeerde versie van zijn preadvies over de leidinggevende als overtreder van milieunormen geplaatst.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht bij rechtspersonen, Bestuurdersaansprakelijkheid, Bestuurlijke sancties, Bestuursrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., Rechtspersonenrecht, Strafrecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s