Strijd tegen regeldruk

In een op 25 oktober jl. bekend gemaakt manifest pleiten belangenorganisaties bij het nieuwe kabinet voor vertrouwen in de mensen op de werkvloer en vermindering van de regeldruk. De ondertekenaars komen onder meer uit de zorg en het onderwijs.
Het manifest is ondertekend namens Aedes, ActiZ, Federatie Opvang, GGZ Nederland, Leger des Heils, PO‐Raad, RIBW Alliantie, VO‐raad, VGN, VTW en VNG.

De klachten over regeldruk komen van allerlei kanten. Notarissenorganisatie KNB sloeg op 8 november alarm over regeldruk en lastenverzwaring door nieuwe anti-witwaswet. Ook andere ondernemingen en beroepsbeoefenaren hebben daar last van.


Aanvulling 8 december 2017
Af en toe erkent de overheid dat de regels niet goed zijn. In de sector van de woningcorporaties lijkt dat recent te zijn gebeurd, lees Doorgeslagen regeldruk corporaties aangepakt, FD 6 december 2017.

Aanvulling 3 mei 2017
In “Kostbare regeldrift” schrijft Bartjens in het FD dat de regels in de zorg veel geld kosten en meldt dat uit een onderzoek is gebleken dat een zorgverlener gemiddeld 40% van zijn tijd bezig is met administratie.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s