Selbstgeldwäsche

De integriteitswetgeving heeft grote wetgevende aandacht. Ook in Duitsland waar onlangs het “Gesetz zur Bekämpfung der Korruption” in het staatsblad is verschenen.

Opvallend is dat kennelijk in Duitsland ook is gediscussieerd over de witwasdefinitie, met name voor zover het de wetsovertreder zelf betreft. Achim Diergarten signaleert in zijn nieuwsbrief van 29 november 2015 dat de strafbaarheid van de zogenaamde “Selbstgeldwäsche” is ingevoerd. In Nederland wordt dat “het voorhanden hebben van uit eigen misdrijf afkomstige gelden” genoemd, zie dit bericht. Het zal wel niet lang duren voordat Nederland volgt.

Meer informatie

Aanvulling 18 januari 2016

Ook Nederland gaat de “Selbstgeldwäsche” wettelijk vastleggen, zo blijkt uit een artikel van Daan Doorenbosch op Mr. Hij besluit met: “Zo bezien zou dit wel eens een lucratieve wetswijziging kunnen zijn. Aantrekkelijk voor wie de nuance niet zoekt.”

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s