4e Europese antiwitwasrichtlijn is in aantocht | reactie Europees notariaat

Al eerder meldde ik op dit weblog dat het voorstel voor de nieuwe antiwitwasrichtlijn op schema ligt en binnenkort kan worden verwacht dat de nieuwe richtlijn wordt aangenomen.
Nederlandse notarissenorganisatie KNB schrijft op 20 januari 2014 over het antiwitwasvoorstel het navolgende:

Europese voorstel vierde anti-witwasrichtlijn gepubliceerd
20 januari 2014

Op 5 februari heeft de Europese Commissie haar voorstel voor een vierde anti-witwasrichtlijn gepubliceerd. Op 22 januari wordt gestemd over een aantal amendementen. Het Duitse notariaat heeft alle amendementen geanalyseerd en is met een opinie gekomen. De KNB ondersteunt deze opinie. Veel aandacht is er voor minder strenge regels in bepaalde situaties en de vertrouwenspositie van de notaris.
Het voorstel voor een vierde anti-witwasrichtlijn is een tijd stil blijven liggen in het Europees Parlement. Sinds oktober is er weer voortgang. Het Duitse notariaat heeft alle amendementen geanalyseerd, in het bijzonder de amendementen die het notariaat meer direct betreffen. Dit met de bedoeling de stemming op 22 januari te beïnvloeden. De opinie van het Duitse notariaat wordt gedeeld door de anti-witwaswerkgroep van de CNUE. De KNB heeft zich hierbij aangesloten. In het algemeen wordt ervoor gepleit de lidstaten de mogelijkheid te geven minder strenge regels in hun nationale wetgeving op te nemen in “laag risico” situaties. Veel aandacht is er voor de verzekering van de professionele vertrouwenspositie van de notaris en de andere beroepsgeheimhouders.

Zie voor korte chronologische berichten over de Wwft deze pagina (na de introductie).

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Ubo-register en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s