Veilig online bankieren en de verantwoordelijkheid van de klant

Onder de titel “Veilig online bankieren en de verantwoordelijkheid van de klant” schreef Paul van Dommelen de navolgende artikelen voor www.security.nl.

Er zullen nog meer artikelen volgen.

Rondom dit onderwerp spelen een groot aantal vragen, onder meer de vraag wat er van klanten mag worden verwacht (onlangs heeft de Nederlandse Vereniging van Banken richtlijnen uitgebracht, zie daarover ook dit artikel). Van banken en andere financiële instellingen mag echter ook het nodige worden verwacht, nu zij de digitale infrastructuur hebben gecreëerd en zij over grote deskundigheid beschikken.

Aanvulling 24 januari 2014
In het artikel van vandaag vraagt Van Dommelen terecht aandacht voor de beperkte digitale vaardigheden van klanten, “Met de kennis van de klant is het slecht gesteld. Klanten weten niet of amper hoe ze zich voldoende kunnen beschermen en hebben geen idee wat banken precies van hun verlangen.” Hij bepleit dat online bankieren veel meer wordt gedifferentieerd, dus beperktere mogelijkheden en meer bescherming voor degenen die minder digitaal vaardig zijn. Dat lijkt me een heel goed idee.
Zijn scriptie is op slideshare te vinden.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s