Tijgermug = IUS

In overheidsdocumenten komt de hele wereld voorbij.
Dus ook de tijgermug.

In overheidstaal is dit een “invasieve uitheemse soort“, afgekort tot “IUS”.

Op 20 december 2013 beantwoordden de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Staatssecretaris van Economische Zaken kamervragen over de tijgermug, die hier te vinden zijn. Ook in september 2013 werden kamervragen beantwoord. Zie over het zelfde onderwerp de vragen die in de zomer van 2013 werden gesteld.

Blijkens een bericht van 18 oktober 2013 is de tijgermug een van de onderwerpen van een verordening die in Europa wordt voorbereid, onder de naam “Verordening preventie en beheer van de introductie en verspreiding van invasieve uitheemse soorten“.

Intussen rukt de tijgermug op via de autobanden en de lucky bamboo.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s