Antiwitwaswetsvoorstel wordt beperkt tot verbod op betaling met contanten | Wwft

Het eerder ingediende antiwitwaswetsvoorstel [*] wordt blijkens de brief die  de minister van Financiën aan de Tweede Kamer gestuurd beperkt tot een verbod op betaling met contanten:

Uw Kamer is recent geïnformeerd over de gevolgen van het akkoord op het pakket met Europese wetgevende voorstellen op het terrein van het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme (AML-pakket) op het wetsvoorstel plan van aanpak witwassen. 1 Tijdens het commissiedebat bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering van 24 april jl. heb ik met uw Kamer gesproken over mijn voorstel om het wetsvoorstel met een nota van wijziging te beperken tot het verbod op contante betalingen vanaf € 3.000 en de overige maatregelen mee te nemen in het bredere implementatietraject van het AMLpakket. Naar aanleiding hiervan heeft uw Kamer besloten om het wetsvoorstel van de lijst met controversiële onderwerpen te halen.

Hierbij bied ik u, mede namens de minister van Justitie en Veiligheid, de nota naar aanleiding van het verslag inzake het bovenvermelde voorstel alsmede een nota van wijziging aan.

1 Kamerstukken II 2023/24, 31 477, nr. 98.

Meer informatie: aanbiedingsbrief, nota van wijziging, nota naar aanleiding van het verslag, beslisnota’s.

In de media wordt het voorstel onder meer gemeld door security.nl, tweakers, privacynieuws.

 

[*] Wetsvoorstel plan van aanpak witwassen, 36228.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie