‘Sanctieregeling tegen Rusland is te complex, te weinig transparant en discriminerend’

In het Belgische medium Knack verscheen een artikel van Hans Brockmans met als titel Agoria: ‘Sanctieregeling tegen Rusland is te complex, te weinig transparant en discriminerend’. Agoria is een Belgische brancheorganisatie van technologiebedrijven, die kritiek heeft op de Europese sanctieregels, zoals deze in België worden geïmplementeerd.

Hinderlijk is dat de interpretatie – ondanks dat de sanctieregels vrijwel geheel Europees zijn – per EU-lidstaat verschilt, wat zorgt voor een ongelijk speelveld. Rondom de exportverboden is veel onduidelijkheid. In België kampt men met een veelheid van instanties die betrokken zijn bij de exportvergunningen en handhaving. (Maar Nederland kan er ook wat van.)

De brancheorganisatie pleit voor betere informatievoorziening:

“Die informatie moet snel en voor iedereen bereikbaar zijn, om te vermijden dat bedrijven maandenlang in onzekerheid leven.”

Dat zal Nederlandse bedrijven bekend voorkomen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, Sanctieregels en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s