Ook bij Europese aanbestedingen gelden sanctieregels tegen Rusland

Ook degenen die Europees moeten aanbesteden, zoals overheden en gesubsidieerde instellingen, krijgen met de sancties tegen Rusland te maken. Op 8 april jl. zijn in Europa wijzigingen in de sanctieregels vastgesteld die ook betrekking hebben op Europese aanbestedingen.

Er mogen geen nieuwe opdrachten of concessies meer worden gegund aan Russisch partijen en lopende contracten die vóór 9 april jl. zijn afgesloten moeten binnen zes maanden na publicatie van de nieuwe regels worden stopgezet (dus vóór 10 oktober 2022). Er dient op te worden gelet dat dit ook geldt als de Russische partij leverancier of onderaannemer is van de partij aan wie de opdracht of concessie is gegund, als de Russische partij voor meer dan tien procent deelneemt.

 

Meer informatie:

Eerder schreef ik een Engelstalig artikel over de vraag of Russen die in de EU wonen ook onder de regels vallen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Not-for-profit, Sanctieregels en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s