Stichting donateursbelangen wil opkomen tegen witwasbestrijdingsexcessen | Wwft, not-for-profit

De Stichting Donateursbelangen, opgericht in december 2021, wil opkomen tegen witwasbestrijdingsexcessen, zo lees ik hier, al kan ik uit de navolgende formulering niet afleiden dat men goed op de hoogt is van de witwasbestrijdingsregelgeving:

Ambitie 6: Privacy versus KYC/WWFT/WFT
De privacy van donateurs is meer en meer in het geding onder wet- en regelgeving m.b.t. anti witwas en terrorismefinanciering regelgeving die ook belangrijk is maar waarbij dit niet ten koste van de privacy van donateurs mag gaan.
Stichting Donateursbelangen zet zich in voor een normale verhouding tussen wat wettelijk in het kader van KYC, wwft en Wft gevraagd en vastgelegd moet worden met betrekking tot privacygevoelige data van donateurs door betaalinstellingen, donatieplatformen en non-profits in relatie tot de Europese privacy wetgeving.
Deze 2 wetten zouden elkaar aan moeten vullen waarbij de wwft en wft invulling kan geven hoe data vastgelegd mag worden maar meer en meer geldt dat binnen de wwft en wft wetgeving er meer vastgelegd wordt dan bedoeld is vanuit deze 2 wetten.

Het neemt niet weg dat het een goede zaak is dat een gespecialiseerde organisatie hier aandacht aan besteedt, nu er de nodige ingrijpende wetgeving in aantocht is, lees onder meer dit artikel en andere berichten in de rubriek donateurstransparantie.

 


Aanvulling 31 mei 2022
Lees ook het artikel op fondsenwerving.nl, Sector schrijft nieuwe brandbrief aan minister Kaag over gevolgen anti-terreur en witwasmaatregelen, 20 april 2022. Lees de volledige brief aan de minister van Financiën.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Stichting donateursbelangen wil opkomen tegen witwasbestrijdingsexcessen | Wwft, not-for-profit

  1. Mooi item om in een komende podcast van Donateursbelangen te bespreken Ellen. Wij hebben 9 ambities en zijn nu voornamelijk met ambitie 1 bezig (transparantie tijdens het doneren voor de donateur) maar vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland een goed doel moet kunnen starten waarbij betaalinstellingen niet allerlei barrières opleggen om je maar niet als klant te hoeven accepteren en voorkomen moet worden dat door de wetgeving privacy een ondergeschoven kindje wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s