De basisbankrekening voor Belgische ondernemingen | witwasbestrijding

Terwijl in Nederland een toenemend aantal ondernemingen en organisaties tobt met het verkrijgen of behouden van een bankrekening, is men in België al verder. Daar is kennelijk het door banken weigeren van klanten zodanig de spuigaten uitgelopen dat de wetgever er aan te pas moest komen.

Die wetgever heeft in het Wetboek van economisch recht nieuwe bepalingen opgenomen, inhoudend dat als een organisatie drie maal door een betaaldienstverlener is geweigerd, de overheid een betaaldienstverlener aanwijst die een rekening moet aanbieden [*]. De regelgeving is op 1 mei 2021 ingegaan.

 

 

[*] Uiteraard moet medewerking worden verleend aan het cliëntenonderzoek op grond van de Belgische anti-witwaswetgeving.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s