Is het Ministerie van Financiën het ministerie van de onrechtmatige fraude-opsporing | Wwft, toeslagenaffaire

Het Ministerie van Financiën is het ministerie dat verantwoordelijk is voor onzorgvuldig samengestelde zwarte lijsten, onrechtmatige fraude-opsporing en ongeremde verspreiding van niet gecheckte gegevens, lees de rapporten over Fraudesignaleringsvoorziening (FSV)–Particulieren en externe gegevensdeling er maar op na.

De staatssecretaris van Financiën constateert in de brief waarmee hij de rapporten naar de Tweede Kamer stuurt dat de overheid hier zeer nalatig is geweest. Er worden allerlei maatregelen genomen.

Lerend vermogen ontbreekt
Terwijl de overheid op vele fronten de mist in gaat als het gaat om zorgvuldig handelen en grondrechten (zoals in de toeslagenaffaire), gaan de ontwikkelingen rondom de privatisering van de criminaliteitsbestrijding (‘witwasbestrijding’, Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme [‘Wwft’]) gewoon door.
Diezelfde rijksoverheid wil ongeremd gegevens gaan delen zonder behoorlijke waarborgen, via de Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden (WGS). Het lijkt er op dat men niet wil leren van gemaakte fouten.

 

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s