Report on prosecution of violation of sanctions | Eurojust, Genocide Network

Eurojust [1] hosts a European network, the ‘European Network for investigation and prosecution of genocide, crimes against humanity and war crimes‘ (‘Genocide Network’) [2]. This network in November 2021 published an expert report on sanctions: Prosecution of sanctions (restrictive measures) violations in national jurisdictions: a comparative analysis.

From the summary:

[1] European Union Agency for Criminal Justice Cooperation, ‘who we are‘, legal framework.
[2] Introduction on the Genocide Network on de Eurojust site. The network is introduced as follows: “The European Network for investigation and prosecution of genocide, crimes against humanity and war crimes (‘Genocide Network’) was established in 2002 and reinforced in 2003 by the Council of the European Union to enable close cooperation between the national authorities when investigating and prosecuting the crime of genocide, crimes against humanity and war crimes, known collectively as core international crimes.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in English - posts in English on this blog, Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Sanctieregels en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s