De vragen over de Wwft blijven komen

De vragen over de witwasbestrijding blijven komen, op 19 november werden vragen door een lid van de Tweede Kamer ingezonden naar aanleiding van de berichten dat de Rabobank de Wwft niet goed zou naleven. Het lijkt er op dat er naar de bekende weg wordt gevraagd. De vragensteller wil ook weten hoeveel mensen bij Nederlandse banken werken en hoeveel van hen belast zijn met de naleving van de Wwft.

De vraag of de Wwft überhaupt wel uitvoerbaar is, en of het niet een teken aan de wand is dat alle grootbanken moeite hebben met de naleving, wordt niet gesteld.

De Rabobank maakte op 15 november bekend een aanwijzing te hebben gekregen. Over de Wwft-problemen van de Rabobank verschenen diverse artikelen, onder meer in het NRC, Trouw, Accountancy Vanmorgen, RTL, BNR.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s