Update datalek Kamer van Koophandel

De minister van EZK liet in een brief van 18 november 2021 weten dat er in samenwerking met NOvA, KNB en KBvG maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat er privégegevens uit het handelsregister onbevoegd worden opgevraagd.

De Nederlandse Orde van Advocaten maakte op 19 november bekend dat advocaten die van de Kamer van Koophandel (KvK) autorisatie hebben gekregen om persoonsgegevens op te vragen, deze autorisatie zelf moeten opzeggen wanneer ze zich uitschrijven als advocaat. Ook komt er in de eerste helft van volgend jaar een koppeling tussen het tableau van de NOvA en de lijst met advocaten die autorisatie bij de KvK hebben aangevraagd en krijgen de advocaten bij uitschrijving een standaardmail waarin op de verplichting wordt geattendeerd.

Zie bij de NOvA ook:
– Kamerbrief Update datalek bij de Kamer van Koophandel
– KvK en NOvA willen oneigenlijk gebruik van privégegevens door voormalig advocaten voorkomen

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Handelsregister, Kamer van Koophandel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s