De dure klant van de bank | Wwft

Het inefficiënte systeem waarmee private bedrijven misdaad moeten bestrijden (‘witwasbestrijding’) brengt hoge kosten met zich mee, die bedrijven nu aan hun klanten gaan door berekenen, zo schreef ik eerder vandaag. Aanleiding voor de in mijn artikel besproken antwoorden van de Minister van Financiën was het artikel: ABN Amro gaat kosten witwascontroles doorberekenen aan coffeeshops [*]

Dat is het begin van het einde. Straks moet iedere burger en organisatie over zijn risicoprofiel met de bank onderhandelen. Sommigen zullen geen bankrekening meer kunnen aanhouden omdat zij ‘te duur’ zijn voor de bank.

 

[*] Ester Meerman, NRC 28 oktober 2021.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s