Maatschappelijk onbetamelijk optreden banken: sluiting van boedelrekeningen faillissementscuratoren | Wwft

Gisteren schreef ik over de maatschappelijk onbetamelijke praktijken van banken, door organisaties en ondernemingen toegang tot het betaalsysteem te ontzeggen. Daarbij noemde ik ook de boedelrekeningen van faillissementscuratoren.

Vandaag bleek mij dat de curatorenorganisatie INSOLAD bij de internetconsultatie over de nieuwe algemene leidraad Wwft een reactie (pdf) heeft ingediend, waarin uitvoerig de problemen rondom de boedelrekening wordt uiteengezet, zie ook onderstaand citaat. De consultatiereactie wordt mede gegeven namens de expertgroep Recofa, het landelijk overlegorgaan van rechters-commissaris in faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringen.

Het geeft aan hoe ernstig de situatie is rondom het door banken sluiten van bankrekeningen.

Het is tijd voor het tot de orde roepen van banken en DNB.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Maatschappelijk onbetamelijk optreden banken: sluiting van boedelrekeningen faillissementscuratoren | Wwft

  1. r grootveld zegt:

    Zijn banken niet gewoon commerciële ondernemingen? Die mogen toch zelf beslissen wie ze willen bedienen en wie niet!? Ze dienen dan natuurlijk ook als gewone commerciële ondernemingen te worden behandeld. Ze moeten dus zelf hun risico dragen en niet in tijden van nood worden ondersteund. Nu eten ze uit twee ruiven!
    Het probleem is natuurlijk dat niemand zonder bankrekening kan functioneren. Dat is een maatschappelijk gegeven. Misschien zou de overheid hier zijn verantwoording moeten nemen. Maar met een overheid die de markt heilig verklaarde is dat niet erg waarschijnlijk. Een patstelling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s