Nederlandse banken bieden geen bankrekeningen meer op de BES-eilanden | betaaldiensten

Op 30 maart jl. werden antwoorden van het Ministerie van Financiën op vragen van de Tweede Kamer bekend gemaakt op vragen over terugtrekking van banken van de BES-eilanden. Uit de vragen en antwoorden blijkt dat ABN AMRO voornemens is om bankrekeningen van particulieren en bedrijven op de BES-eilanden te sluiten. Het Ministerie zegt dat het aanbod van bancaire diensten op de eilanden wordt ‘gemonitord’ maar dat niet zal worden ingegrepen omdat er voldoende lokaal aanbod zou zijn.

Of ABN Amro stopt met de dienstverlening vanwege de hoge kosten verbonden aan haar criminaliteitsbestrijdingstaken op grond van de Wwft (witwasbestrijding), blijkt niet uit de beantwoording. Nu de Wwft-naleving veel geld kost, zou het me niet verbazen.

In ieder geval past het in het beeld dat banken bezig zijn zich terug te trekken uit het betalingsverkeer.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s