Financiële inclusiviteit voor Nederlanders

Aanstaande vrijdag spreekt Koningin Máxima over inclusieve financiering tijdens een besloten webinar. Dat is te prijzen. Blijkens een nieuwsbericht zet de koningin zich in voor een wereldwijd goede toegang tot en veilig gebruik van bank- en spaarrekening en andere financiële producten, zodat alle burgers kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven.

Het zou echter fijn zijn als de koningin ook aandacht gaat geven aan de Nederlandse burgers en organisaties die slachtoffer zijn van de de-risking praktijken van de Nederlandse banken.
Niet voor niets wordt een initiatiefwetsvoorstel geconsulteerd dat er voor moet zorgen dat Nederlanders die buiten de EU wonen recht krijgen op een bankrekening. De problemen van Accidental Americans en andere US Persons om financiële producten af te nemen bij Nederlandse financiële instellingen, zijn ook nog steeds niet opgelost, al is er wel enige parlementaire aandacht voor. Bedrijven en organisaties ondervinden in toenemende mate problemen met banken, wat door Europese bankentoezichthouder EBA is gesignaleerd.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Grondrechten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s