Een burgemeester die een notariskantoor sluit

Een van de raadselachtigste gebeurtenissen van de afgelopen tijd is de sluiting van een notariskantoor door een burgemeester. Raadselachtig omdat notarissen onder toezicht staan van een instantie genaamd ‘Bureau Financieel Toezicht‘ (BFT) en deel uitmaken van een organisatie die ook bezig is met integriteit en kwaliteit, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

De betrokken notaris heeft een kort geding aanhangig gemaakt tegen de burgemeester en gewonnen, volgens mensen uit de opsporing op onjuiste gronden.

Los van de vraag of de kort gedingrechter het bij het juiste eind had: ik blijf het vreemd vinden dat een burgemeester een notariskantoor kan sluiten en zie uit naar het artikel van een jurist die uitzoekt hoe dit juridisch zit, of de burgemeester hier terecht is opgetreden en of meer bevoegdheden van BFT en/of KNB nodig zijn om te zorgen dat de burgemeester buiten spel wordt gezet.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s