Tweede Kamer-commissie Financiën stelt vragen aan BuZa over bijlage II FATCA-verdrag | Accidental Americans

De vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer is nog steeds bezig met de slachtoffers van de Amerikaanse belastingwetten, de Accidental Americans. Dat blijkt uit de brief die gisteren aan de minister van Buitenlandse zaken is gestuurd. De tekst van de brief luidt:

In de procedurevergadering van de vaste commissie voor Financiën van 9 december 2020 is gesproken over de Wijziging van Bijlage II van het Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Verenigde Staten van Amerika tot verbetering van de internationale naleving van de belastingplicht en tenuitvoerlegging van de FATCA; Washington, 23 juli 2020.

De commissie heeft besloten u te verzoeken om binnen twee weken aan de Kamer te berichten op welke wijze deze wijzigingen tot stand zijn gekomen, op wiens voorstel deze wijzigingen zijn voorgesteld en wat de implicaties zijn voor de positie van toeval-Amerikanen.

Bij deze breng ik u het verzoek van de commissie over.

 

Meer informatie:

  • Pagina op de site van de Tweede Kamer over de brief, brief (pdf).
  • Op 7 december jl. werd een brief van 4 december jl. van de minister van Buitenlandse Zaken over het FATCA-verdrag bekend gemaakt. Daarin staat dat een wijziging d.d. 23 juli 2020 van bijlage II van het FATCA-verdrag aan de Tweede Kamer wordt bekend gemaakt.
  • Meer op deze site over FATCA en financiële mensenrechten.

 


Aanvulling om 16:29 uur
De brief van 4 december toegevoegd.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s