ACM wil toegang betaaldienstverleners tot platforms Big Tech

In een nieuwsbericht van 1 december bepleit Autoriteit Consument & Markt (ACM) toegang voor betaaldienstverleners tot platforms van Big Tech en maakt melding van een studie over dat onderwerp. Uit een ander bericht kan worden afgeleid dat de ACM nog steeds gelooft in de concepten achter PSD2.

Betalingsgegevens zijn goud waard. Ik ben er nog niet van overtuigd dat de databeschermingsregelgeving burgers en organisaties voldoende beschermt tegen datagraaien in betalingsgegevens. Niemand weet wat de Amerikaanse internetgiganten en adtech bedrijven doen met alle gegevens die zij via honderden wegen verzamelen.

Mij lijkt dat het verspreiden van financiële gegevens door banken en betaaldienstverleners moet worden beperkt totdat de databescherming niet alleen theoretisch maar ook feitelijk in orde is.

 

Meer informatie:

ACM

Media

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s