Minister van Financiën reageert op zwartboek Accidental Americans

Eerder meldde ik dat morgen een algemeen overleg inzake de toeval-Amerikanen (Accidental Americans) zal plaats vinden. Op de aankondigingspagina is vandaag de reactie van de minister van Financiën op het zwartboek van de Accidental Americans te vinden.

Uit de reactie blijkt dat de minister van Financiën niet van plan is maatregelen ten gunste van de Accidental Americans te nemen. Het is interessant om te zien wat morgen de reactie van de aanwezige leden van de Tweede Kamer zal zijn.

In het artikel van Eva Smal dat gisteren in het NRC verscheen [*] valt te lezen dat leden van meerdere partijen van mening zijn dat de minister tot nu toe te weinig heeft gedaan. Slootweg van het CDA wordt geciteerd: “De oplossing is ons inziens dat een land niet langer belasting mag heffen op grond van iemands nationaliteit, maar alleen wanneer iemand inwoner is of in dat land werkt“.

[*] Ministerie moet onbedoelde Amerikanen nú helpen, vindt de Tweede Kamer, NRC 22 november 2020.

 

Op dit blog: algemene informatie over FATCA en de Accidental Americans, berichten over FATCA.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Grondrechten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s