Sanctieregelgevingsoverzicht Nederlandse overheid

De Nederlandse overheid publiceert documenten over sanctiemaatregelen, die door de ambtenaren “politieke instrumenten in het buitenlands en veiligheidsbeleid van de Verenigde Naties en de Europese Unie” worden genoemd.

Op 19 juni jl. werd een overzicht van sanctiemaatregelen door Verenigde Naties en Europa gepubliceerd, gerangschikt op onderwerpen en landen. Onderwerpen zijn chemische wapens, conflictdiamanten en terrorisme. Er zijn een groot aantal landen die in het overzicht staan, niet alleen de bekende namen zoals Iran, Noord-Korea en Oekraïne/Russische Federatie. Ook tegen Bosnië, Tunesië en Turkije zijn sanctiemaatregelen uitgevaardigd.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., Sanctieregels en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s