Sanctieregelgevingszoekplaatje / Sanctiewet 1977

Via de Nederlandse Sanctiewet 1977 gelden in Nederland sanctieregels die door de Europese regelgever zijn vastgesteld. Die sanctieregels zijn op de site van European Union External Action (EEAS) niet meer als één pdf-bestand te vinden. Het enige wat daar te verkrijgen is (na inloggen) is de lijst van personen die op de sanctielijst, de Europese zwarte lijst staan. De Europese sancties betreffen meer dan alleen bepaalde (rechts)personen die op de zwarte lijsten staan.

Van de overige sancties is alleen nog een oud overzicht (uit 2016) beschikbaar, dat niet meer gebruikt kan worden, omdat de lijst achterhaald is. Op zoek naar een nieuwer overzicht kwam ik een Nederlandse pagina over sanctieregelgeving tegen met eveneens een verwijzing naar het oude overzicht uit 2016. Via de zoekmachine kwam ik bij EEAS nog een overzicht uit 2017 tegen. Verder ben ik niet gekomen.

Op de pagina van de Europese Raad over sanctieregelgeving wordt verwezen naar de site sanctionsmap.eu, die op zich nuttig is. Op die site is de juridische achtergrondinformatie alleen per land te vinden. Erg onhandig, dus.

Het geeft aan hoe belangrijk Europa de sanctieregelgeving vindt. Kennelijk is het niet de moeite om het Europese publiek behoorlijk te informeren.


Aanvulling 9 maart 2020
Aan EEAS heb ik gevraagd waar het overzicht is gebleven. Vandaag kreeg ik een uitstelbericht:

Thank you for your message. Your enquiry is being dealt with in consultation with another EU department. Therefore, it may take longer to receive a reply. We thank you for your patience. With kind regards, EUROPE DIRECT 

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Sanctieregels en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Sanctieregelgevingszoekplaatje / Sanctiewet 1977

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s