De berichten van FIU-Nederland aan Wwft-plichtigen

De afgelopen tijd heeft FIU-Nederland op de site een aantal berichten geplaatst over informatiebladen en nieuwsberichten die de organisatie heeft verspreid. In april jl. stond in een berichtFIU-Nederland heeft een informatieblad gedeeld met de meldplichtige instellingen om deze risico’s onder de aandacht te brengen”. Op 14 mei jl. verscheen het bericht Update Red flags COVID-19 crisis en financieel economische criminaliteit waarin FIU-Nederland spreekt over een nieuw bericht aan de Wwft-plichtigen.

De betreffende informatie kon ik nergens op de site van FIU vinden. Inmiddels ben ik er achter hoe dat komt: FIU-Nederland verstuurt deze informatie alleen aan ondernemingen die zich bij FIU-Nederland hebben geregistreerd als melder. Hopelijk laat FIU-Nederland dat in de toekomst in de berichten weten.

Wwft-plichtigen die belangstelling hebben voor informatie van FIU-Nederland en nog geen meldingen van ongebruikelijke transacties hebben gedaan, kunnen – ook al hebben ze niets te melden – zich als melder registreren, zodat ze de berichtgeving alsnog ontvangen.

 

Overigens verstuurt FIU-Nederland de berichten per e-mail, wat lek als een mandje is. Een en ander kan naar mijn idee net zo goed op de site worden geplaatst.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s