Wijzigingswet Wwft in het Staatsblad verschenen | virtuele valuta

De Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn, waarin onder meer is opgenomen dat bepaalde aanbieders van virtuele valuta een vergunning nodig hebben, is vandaag in het Staatsblad verschenen.

Het besluit tot inwerkingtreding is eveneens vandaag gepubliceerd en vermeldt dat de nieuwe wet in werking treedt met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin het besluit is geplaatst, dus 21 mei 2020. Er geldt een uitzondering voor “artikel I, onderdeel H, onderdeel 2, voor zover het betreft de wijziging van het vierde lid“, dat in werking treedt met ingang van 10 juli 2020.

De nieuwe wet is aanleiding voor aanpassing van de uitvoeringsregels van de Wwft. Het Implementatiebesluit wijziging vierde anti-witwasrichtlijn is vandaag bekend gemaakt en treedt tegelijk met de hiervoor genoemde wet in werking.

 

Meer informatie:

Wetgevingsdossier: overheid.nlEerste Kamer.
Berichten op dit blog: tags cryptovalutaWwft-voorstellen 2019-2020.

 


Aanvulling 2 februari 2021
Bij DNB erkennen ze dat het een vergunningplicht is:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Virtuele valuta en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s