“De gegevens uit de database mag u niet voor commerciële doeleinden gebruiken” | AVG, Europese subsidies

In een passage uit een tekst over openbaarmaking Europese subsidiegegevens bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kwam ik een intrigerende tekst tegen die betrekking heeft op de gegevens van subsidieontvangers in een Nederlandse database:

De gegevens uit de database mag u niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

Zou er een datahandelaar zijn die zich hier iets van aantrekt?

De tekst staat in de privacy passage op de pagina. Daar staat dat bepaalde begunstigden anoniem worden weergegeven. Mooi is dat op de pagina meteen naar de op grond van de privacywet, de AVG, voorgeschreven beschrijving van de gegevensverwerking wordt verwezen, wat per boekjaar (2018, 2019) gebeurt. Uit deze beschrijving blijkt dat op grond van een wettelijke verplichting van de GLB-subsidieontvangers naam, postcode, gemeente en betaaldatum subsidie wordt openbaar gemaakt.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s