Wwft | zoek het zelf maar uit

De NOB meldde gisteren de wijziging van de Wwft op de site. De Commissie Beroepszaken  van NOB is bezig met het herschrijven van de Richtsnoeren voor de interpretatie van de Wwft voor belastingadviseurs en accountants.

Ook de NBA meldde de wijziging gisteren met vindplaatsen.

De burger moet de wet maar kennen…
De enige overheidsorganisatie die aan deze belangrijke wijzigingen aandacht besteedt (na de vooraankondiging door FIU) is de AFM, die een gewijzigde leidraad bekend heeft gemaakt. Opvallend is dat de rijksoverheid nog niets heeft laten weten en dat ook de wettekst op overheid.nl niet is bijgewerkt. Gevalletje van ‘zoek het zelf maar uit‘?

De PEP van de school en het ziekenhuis
Terwijl de gewijzigde Wwft enorme gevolgen heeft. Zo zijn alle bestuurders van onderwijsinstellingen en ziekenhuizen (stichtingen) ‘uiteindelijk belanghebbende’ (ubo) geworden en moeten Wwft-plichtigen bij deze bestuurders gaan onderzoeken of zij ‘PEP’ (politiek prominente persoon) zijn.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s