Witwasbestrijding: afwikkeling van een criminele erfenis

In het laatste tijdschrift van de KNB, Notariaat Magazine, verscheen het artikel van Lex van Almelo onder de titel “Afwikkeling van een criminele erfenis“.
Het gaat over het beneficiair aanvaarden van een erfenis van een crimineel, waarmee de erfgenamen (moeder en een veertienjarig kind) zelf ‘witwassers’ worden. Ook de notaris die de verklaring van erfrecht heeft opgesteld krijgt bezoek van de opsporing. Dat de notaris niet wist dat de erflater crimineel was, lijkt voor de opsporing geen rol te spelen. Lees en huiver…

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s