Notariaat: “Uitstel centraal aandeelhoudersregister onbegrijpelijk”

Binnen het notariaat begrijpt men niet waarom het Nederlandse centrale aandeelhoudersregister wordt uitgesteld, zo laat het KNB vandaag weten:

Poll: ‘Uitstel centraal aandeelhoudersregister onbegrijpelijk’
18-02-2016

Het uitstellen van het centraal aandeelhoudersregister (CAHR) wordt door het merendeel van het notariaat ‘onbegrijpelijk’ gevonden. Dit blijkt uit de poll die de afgelopen week op NotarisNet stond. Van de 210 deelnemers koos vijftig procent voor deze optie.
37 procent vindt het uitstellen van het CAHR jammer, maar wacht rustig af. 13 procent vindt het terecht dat de verantwoordelijke ministers eerst het UBO-register gaan ontwikkelen. De KNB vindt het uitstel jammer. Een effectief middel om misbruik van rechtspersonen te voorkomen en te bestrijden wordt hiermee (voorlopig) onbenut gelaten.

Fraude
De KNB ziet het CAHR als belangrijk hulpmiddel bij de voorkoming en bestrijding van financieel-economische criminaliteit door middel van rechtspersonen, zoals faillissementsfraude. Een ander belangrijk voordeel van het CAHR is dat het de notariële recherchewerkzaamheden vergemakkelijkt, goedkoper maakt en de betrouwbaarheid hiervan vergroot. De KNB heeft de betrokken ministeries diverse keren voorgesteld het CAHR bij de KNB onder te brengen en te koppelen aan het Centraal Digitaal Repertorium (CDR) van de KNB.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Rechtspersonenrecht, Ubo-register en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s