NOB/NBA-richtsnoeren Wwft herzien

Uit een bericht op de NOB-site blijkt dat de NOB/NBA-richtsnoeren Wwft zijn herzien:

Nieuwe Richtsnoeren WWFT, versie maart 2014
Berichtdatum: 25-03-2014

Er is een nieuwe versie van de Richtsnoeren WWFT (versie maart 2014) verschenen met enkele rectificaties ten opzichte van de vorige versie (versie februari 2014).
• Par. 1.2 onder 7.: Hier stond dat de overgangsbepaling geldt voor cliënten die voor 2013 waren onderzocht of voor wie dat toen niet verplicht was. De overgangsbepaling (artikel 38 WWFT) spreekt echter van ‘cliënten die reeds op grond van de Wet identificatie bij dienstverlening zijn geïdentificeerd of ten aanzien van wie geen verplichting tot identificatie op grond van die wet was vereist’. Dit betekent dat de overgangsbepaling de facto geldt voor cliënten die vóór 1 augustus 2008 in het cliëntenbestand zijn opgenomen.
• Par. 3.15 onder d.: De overgangsregeling bepaalt ten aanzien van cliënten genoemd onder d. dat het normale cliëntenonderzoek vóór 1 januari 2016 moet plaatsvinden en niet zoals in de vorige versie van de Richtsnoeren stond vóór 1 januari 2015.
• Noot 89, 150, 151 en 202: Wijzigingen in verband met het inwerkingtreden van de Verordening gedrags- en beroepsregels accountants (VGBA).

De nieuwe richtsnoeren zijn hier te vinden.

Zie voor korte chronologische berichten over de Wwft deze pagina (na de introductie).

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s