Europese regels over tijdige betaling zijn schone theorie

Al langer bestaat er Europese regelgeving die verbiedt dat bij handelstransacties lange betalingstermijnen worden gehanteerd. Deze regelgeving is in het Nederlandse recht opgenomen. Sinds vorig jaar gelden dergelijke verplichtingen niet alleen voor ondernemers maar ook voor overheden.

Uit recente berichten blijkt dat deze Europese regelgeving schone theorie is als het gaat om grote ondernemingen. Naar aanleiding van berichten over allerlei grote ondernemingen die aan hun leveranciers eenzijdig lange betaaltermijnen opleggen, schreef  het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB) een artikel over deze praktijken.

Kleine leveranciers kunnen zich niet veroorloven om een vuist te maken tegen grote ondernemingen, die handelen in strijd met de Europese regels ter bestrijding van betalingsachterstand. Alleen een optreden van de overheid, waarbij de leveranciers ook gecompenseerd worden, kan soelaas bieden.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Contractenrecht, privaatrecht algemeen, Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Handelsrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s