Over certificering

In het Advocatenblad van juli 2013 (pagina 37) wordt certificering bepleit van advocaten die zich bezig houden met financieel recht. Door Rob Schotsman, werkzaam bij… NIBE-SVV.
Het is wel duidelijk dat NIBE-SVV voor zichzelf een nuttige taak ziet.

Overigens ben ik wel benieuwd wat er onder “financieel recht” wordt verstaan, omvat dat alleen het terrein van de Wet op het financieel toezicht? Die wet is al zo breed, dat het de vraag is of een individuele advocaat wel verstand kan hebben van alle deelgebieden. Als je het financiële recht breder trekt, wordt het alleen maar lastiger. De interessante vraag is hoe het curriculum er uit ziet en of het wel haalbaar is om individuele advocaten te certificeren.

Misschien moet je onder “financieel recht” wel iets anders verstaan, vergelijkbaar met “ondernemingsrecht”, door Loorbach altijd “ondernemersrecht” genoemd.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.] en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Over certificering

  1. Inmiddels kwam ik de Vereniging voor Financieel Recht tegen op het internet (http://vvfr.nl/). Deze vereniging werd door Schotsman genoemd als nieuw op te richten. Het blijkt een al bestaande vereniging te zijn, nu nog Vereniging voor Effectenrecht geheten. Op de site schrijft men:

    “Een relevant deel van de financiële transacties wordt tegenwoordig beheerst door het Financieel Recht. Steeds meer ondernemingen gaan voor het aantrekken van vermogen over tot het uitgeven van effecten en een steeds groter deel van de spaargelden wordt in effecten belegd. Bovendien neemt de regelgeving toe en volgen de wijzigingen elkaar snel op. Bij de Vereniging Voor Financieel Recht komt het Financieel Recht in brede zin aan de orde.”

    Hier heeft “financieel recht” dus een beperkte betekenis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s