De integriteit van Europa | Qatargate

Het Europese Parlement is druk bezig met integriteit bevorderende wetgeving, zoals het AML Package, en heeft nu door ‘Qatargate’ zelf een integriteitsschandaal aan de broek. Lees daar over de column van Edgar Hoedemaker op de site van het Montesquieu Instituut: Qatargate: integriteitsregels in de Brusselse compromismolen.

Hoedemaker signaleert dat de afkoelingsperiode waarin europarlementariërs geen lobbyactiviteiten in het Europees Parlement mogen verrichten is verkort van twee jaar naar zes maanden en dat de Europese ethische autoriteit voor op het gebied van integriteit er nog steeds niet  is.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s