Bedreiging van de rechtspraak

Niet alleen de georganiseerde misdaad dreigt met geweld als het hen uitkomt, er zijn vele Hollandse Hufters die hetzelfde doen. De media hebben er last van, evenals politici. Ook de advocatuur en rechtspraak krijgen er mee te maken.

Over die laatste groep werd recent een brief door de minister van Veiligheid geschreven, Beleidsreactie op het onderzoek psychosociale gevolgen van bedreiging en beveiliging bij advocaten en rechtspraak, met als bijlage het rapport: ‘Onderzoek psychosociale gevolgen van dreiging en beveiliging bij advocaten en rechters’.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, Procesrecht, rechtspraak, Strafrecht. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bedreiging van de rechtspraak

 1. TheoC zegt:

  Het is natuurlijk triest dat we zijn afgegleden naar dit soort bedreigingen en dat we rekening moeten houden met deze reële vorm van agressie. Het zal niet lang meer duren of we zullen in Zuid Amerika te rade moeten gaan hoe we hier mee om moeten gaan.

  Een kritische noot aan de overheid is m.i. wel op z’n plaats. We zetten al meer dan een decennia vol in om misdaadbestrijding aan de achterkant te bestrijden, te weten zeer uitgebreide KYC onderzoeken door 10.000-en mensen werkzaam bij financiële organisaties, transactiemonitoring van – straks – EUR 100 en wat er straks nog meer bijkomt.

  Deze vorm van controle is achterhaald. Criminelen weten allang hoe dit werkt en de succeskans is nihil. Wat nog erger is, is dat deze vorm van controle niet eens gemeten wordt en weten dus niet hoe effectief deze vorm van misdaadbestrijding überhaupt is.
  Wellicht kunnen we onze focus beter leggen naar de voorkant van de misdaadbestrijding. Dus aanpakken van de misdaad daar waar die plaatsvindt, te weten de haven in Rotterdam, drugdeals, cybercrime en vele andere direct meetbare criminaliteit. Wellicht ook meer blauw op straat zodat mensen zich weer veilig voelen.

  Het wordt tijd dat de overheid dit ook onderkent en de resources inzet waar het toe doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s