VN: “Mensenrechten moeten worden verdedigd in de strijd tegen terrorisme”

In het bericht van de VN onder de titel “Mensenrechten moeten worden verdedigd in de strijd tegen terrorisme” [*] wordt VN-secretaris-generaal António Guterres geciteerd, die waarschuwt dat mensenrechten  moeten worden gerespecteerd in de strijd tegen terrorisme. Hij wordt geciteerd met [*]:

“Terrorismebestrijding mag nooit als excuus worden gebruikt om de mensenrechten van mensen met voeten te treden”, zei hij.  

“Als we de mensenrechten beschermen, pakken we in feite veel van de onderliggende oorzaken van terrorisme aan.

Het geeft aan dat terrorismebestrijding regelmatig wordt misbruikt om mensen onfatsoenlijk te behandelen. Zoals alle moderne overheidsdienaren heeft Guterres een groot geloof in datagedreven overheidsbestuur [*]:

Maar hij waarschuwde dat “we bij het verzamelen, analyseren en strategisch gebruiken van gegevens verschillende stappen achterlopen”.   
Hij riep ertoe op om datagestuurde instrumenten en strategieën een centrale plaats te geven “in onze benadering van de opbouw van vrede en veiligheid – met inbegrip van terrorismebestrijding”.   

 

 

[*] Machinevertaling.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, Sanctieregels, Strafrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s