Criminologen gezocht voor geldstromenonderzoek

Je zou verwachten dat het onderzoek naar geldstromen, waarmee de overheid bezig is in het kader van de criminaliteitsbestrijding, wordt gedaan door mensen die thuis zijn in financieel recht en verstand hebben van bedrijfsfinanciën en de praktijk van ondernemingen. Dat lijkt niet zo te zijn, want ik las op LinkedIn dat dit gebeurt door creatieve criminologen:

Ben jij een creatieve criminoloog en word je enthousiast van het uitpluizen van (complexe) vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Met team Xplore werken het Functioneel Parket (FP) en de FIOD samen om op innovatieve wijze en met datagedreven onderzoek criminele geldstromen zichtbaar te maken en te bestrijden. Binnen team Xplore komen de werelden van innovatie, data, intelligence en financiële opsporing samen. Door te pionieren in het relatief onontgonnen gebied van het ontwikkelen van datagedreven werkwijzen dragen we bij aan de doorontwikkeling van het FP en de FIOD naar een meer informatiegestuurde en intelligencegedreven opsporing. De signalen die hieruit voortkomen, dragen we over voor verder onderzoek, afhandeling of executie. Door succesvolle projecten te helpen implementeren en ontwikkelde best practices breed te delen, dragen we bij aan een toekomstbestendige opsporing.

Zou men geen ‘facilitators‘ en ‘enablers‘ willen betrekken bij de opsporing en verstoring van financieel-economische criminaliteit?

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s