AVG geldt ook bij Europese aanbesteding | Vergabekammer Baden-Württemberg

De Vergabekammer Baden-Württemberg (‘aanbestedingskamer’) was in een uitspraak van 13 juli jl. van oordeel dat een onderneming (‘aanbieder’) van deelname aan een Europese aanbesteding gehouden door een Duitse gezondheidsinstelling moest worden uitgesloten omdat niet werd voldaan aan de gegevensbeschermingseisen uit de aanbesteding, zie de uitspraak (Duits).

Reden: er zou een onrechtmatige overdracht van persoonsgegevens van patiënten aan een derde land, de VS, plaats vinden, als gevolg van het gebruik door de aanbieder van diensten van een Amazon dochter. Dat is op grond van de AVG niet toegestaan nu de VS geen adequaat niveau van gegevensbescherming heeft, zoals is uitgemaakt in de Schrems I en II uitspraken.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce, Not-for-profit en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s