Online sessies op 6 en 8 september over Datavisie Handelsregister | gegevensbescherming handelsregister

Enige tijd geleden hield de rijksoverheid een consultatie over de toekomst van het handelsregister, onder de titel ‘Datavisie Handelsregister‘, lees de aankondiging (ik deed ook mee).

Zoals bekend dateert het handelsregister uit de predigitale tijd en levert de verspreiding van persoonsgegevens uit het handelsregister nu veel hinder en cybersecurity risico’s op. Er zijn daarom maatregelen nodig om de risico’s voor burgers (criminaliteit, advertentiehinder, trollen en andere overlast) te beperken.

Online sessies op 6 en 8 september

Bij de berichten over de consultatie is is een uitnodiging van 10 augustus jl. voor een online sessie op 6 en 8 september a.s. te vinden:

Uitnodiging online sessies, 10 augustus 2022
Wij nodigen alle betrokkenen bij het Handelsregister van harte uit om deel te nemen aan een van de interactieve online sessies. Deelnemers kunnen reflecteren op de voorgestelde oplossingsrichting uit de Kamerbrief en ideeën inbrengen die deze verder kunnen verbeteren. Deze vinden plaats op 6 september (10:00-11:30 uur) of 8 september (20:00-21.30 uur).

Via deze link kunt u zich aanmelden: https://www.eventbrite.com/e/tickets-online-consultatie-datavisie-handelsregister-370330377127

Andere berichten
Lees op de berichtenpagina verder:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s