Brief en rapport over Nederlanders met een tweede ongewenste nationaliteit

In 2020 is een initiatiefnota ‘Bescherm Nederlanders met een tweede ongewenste nationaliteit’ uitgebracht. In maart 2022 werd een deskundigenadvies uitgebracht, waarover ik heb geschreven.

Op 9 mei werd een brief van de minister van SZW bekend gemaakt over stand van zaken en vervolgstappen. Voorts wordt een rapport aangeboden, waarbij leden van een klankbordgroep betrokken zijn geweest die geen afstand kunnen doen van hun nationaliteit (Eritrese, Iraanse, Marokkaanse, Nicaraguaanse en Syrische nationaliteit). Verder is gesproken met mensen van diverse nationaliteiten met Griekse en Somalische nationaliteit.

 

NB De problematiek van de Accidental Americans, slachtoffers van FATCA, voor wie het doen van afstand van de nationaliteit in theorie wel mogelijk maar in de praktijk heel lastig is, komt in brief en rapport niet aan de orde. Eerder werd daarvan in het deskundigenadvies wel melding gemaakt.

 

Meer informatie > parlementaire stukken:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, Grondrechten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s