Europese personensancties en andere sancties | update url

Hoogst irritant is dat belangrijke overheidsinformatiepagina’s meestal geen vaste url hebben. Niet alleen Nederlandse overheidssites lijden aan deze kwaal. Ook Europa heeft er een handje van. Zo ontdekte ik dat de lijst van gesanctioneerde personen op EEAS weg was van zijn oude plek; op een nieuwe EEAS pagina was de lijst evenmin te vinden. Via een zoekmachine vond ik deze pagina, waarin een verwijzing naar de geconsolideerde personenlijst is te vinden:

The consolidated list of persons, groups and entities subject to EU financial sanctions, which DG FISMA manages and updates whenever necessary, reflects the officially adopted texts published in the Official Journal of the EU. You can also download a PDF version of the consolidated list of financial sanctions.

De eerste bron is alleen met EU login toegankelijk.

Op deze pagina is ook een verwijzing naar de lijst van Rusland sancties en veel gestelde vragen over Rusland sancties te vinden, alsmede een overzicht van nationaal competente autoriteiten. Verder zijn er verwijzingen naar ‘guidance’ opgenomen.

Nu maar hopen dat de url een tijdje hetzelfde blijft…

 

NB De betreffende links op mijn sanctieregelgevingpagina heb ik aangepast.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Sanctieregels. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s