Duitsland verplicht verkopers van producten tot zekerheidsupdates

Uit een bericht van het DIKH blijkt dat per 1 januari a.s. in Duitsland nieuw kooprecht in werking treedt, op grond waarvan verkopers onder meer verplicht zijn tot het laten verzorgen van zekerheidsupdates. Dat lijkt me iets wat ook voor Nederland nuttig is, niet alleen voor consumenten maar ook voor ondernemers en organisaties.

Uiteraard zijn de veranderingen ook relevant voor ondernemers die aan Duitse afnemers leveren.

Meer informatie:
Änderungen im Kaufrecht: Neue Pflichten für den Handel, DIHK.

Reactie Consumentenbond op twitter:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Contractenrecht, privaatrecht algemeen, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Duitsland verplicht verkopers van producten tot zekerheidsupdates

  1. r grootveld zegt:

    Het is inderdaad allemaal wel wat raar. De bank verplicht mij tot de aanschaf van een tablet. Omdat ik anders niets met mijn bankrekening kan doen. Dat vind ik al niet in de haak. Vooral omdat je zonder bankrekening niet meer kunt functioneren. De producent van de tablet zal na verloop van een paar jaar geen updates meer verzorgen. Daarmee wordt je gedwongen om steeds weer zo’n apparaat te kopen. Want veilig kun je het internet niet noemen. Eigenlijk op zichzelf al een reden om bankzaken niet op de huidige manier af te handelen.

    Zou je dat geen koppelverkoop kunnen noemen trouwens?

  2. Jos Petets zegt:

    Ik neem aan dat de Duitse term “Sicherheid” is? De Nederlandse vertaling van dat woord is dan “veiligheid” en niet “zekerheid”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s