Ondermijning van de rechtsstaat door de kabinetten Rutte

In het NRC verscheen een lezenswaardig artikel “Baas rechtspraak: ‘Misschien hebben we te weinig gesproken over de uitvoerbaarheid van bepaalde wetgeving’” (betaalmuur), geschreven door Steven Derix, waarin de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, Henk Naves wordt geïnterviewd. Hij spreekt verstandige woorden over de hijgerigheid van het politieke bestuur, op het ene moment schuldbewust en op het andere moment weer vervallend in de oude fouten:

Lees ook het interview met rechter Marc Fierstra in de Volkskant, onder meer over de perverse prikkels van de financiering van de rechtspraak en vriendjespolitiek bij benoemingen Raad voor de rechtspraak. Over de perverse prikkels en het WODC-rapport schreef ik eerder.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, Procesrecht, rechtspraak en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s