Huis voor Klokkenluiders onderzoekt integriteitsmanagement

Het Huis van de Klokkenluiders maakte op 12 mei jl. bekend onderzoek te hebben gedaan naar integriteitsbeleid. Helaas vermeldt de aankondiging niet op welke groep organisaties het onderzoek betrekking heeft. De ene organisatie is de andere niet. Er is een groot verschil tussen overheidsorganisaties en overige organisaties en onderling zijn er ook weer grote verschillen.

Ik heb daarom het rapport geraadpleegd, maar ook het voorwoord en de samenvatting verschaffen geen duidelijkheid, al wordt uit de 7e bullet van de samenvatting duidelijk dat het Huis ook het midden- en kleinbedrijf beoogt te bereiken.

De one-size-fits-all aanpak van dit soort thema’s baart me zorgen. Het blijft merkwaardig dat mensen die ‘een integrale en systeemgerichte integriteitsaanpak‘ promoten kennelijk alleen grote organisaties met dikke portemonnees op het oog hebben. Dat zijn waarschijnlijk degenen die hun dure compliance adviezen kunnen betalen.

 

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s