Moderne fraude gaat per post (dankzij lekken van persoonsgegevens)

Moderne oplichting gaat per gewone post, lees bij Opgelicht:
Oplichters actief: phishing namens ‘ING’ in de vorm van een échte brief! Dit is niet voor het eerst, ook namens de Rabobank is een dergelijke brief verstuurd. Wat er niet bij staat: de oplichters hebben de persoonsgegevens verzameld via de ontelbare datalekken die er de afgelopen tijd geweest zijn. Die datalekken zijn een gevolg van de laksheid van overheid en bedrijfsleven, die beveiliging van persoonsgegevens niet interessant vonden. Daarvoor wordt nu de rekening betaald door de burgers.

De overheid kan niet langer geheim houden dat e-mail een onveilig communicatiemiddel is. En nog erger: door alle datalekken (via GGD, RDW, RDC, Facebook, LinkedIn enzovoorts) is de post ook niet meer te vertrouwen. Het is tijd voor een niet-biometrisch authenticatiesysteem, waarmee bedrijven en overheden zichzelf ten opzichte van burgers authenticeren en omgekeerd.

Als er een Minister voor Digitale Zaken komt, lijkt me dit iets wat als eerste aangepakt moet worden.

 

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s